Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ol
olda - 07-05-2011 07:49:35
Computers & Telefonie

Antivirus center blijkt virus

Enige weken geleden, heb ik dezelfde vraag gelanceerd op het forum, als u.
het is inderdaad een ramp en als je googled, dan zie je dat dit probleem al een jaar of 3 bestaat en steeds worden er andere links(namen) boven in de webbalk vertoont, die met weer googelen niets opleveren.
ik heb volgens advies malwarebytes gedraaid in de veilige modus en ondanks mijn betaalde mcafee, werden er 4 dingen nog uitgehaald (maar ik ben een kritische consument, en een heel klain beetje behebpt met gezonde paranoia, het zou dus bij iedereen kunnen , de eerste keer (reclame)). pc afgesloten, nog een keer gedraaid. verder bij mozilla firefox (mijn voorkeur boven ie) en ie ingesteld op verbieden popups en eerst vragen. ik weiger alles, tenzij ik heel, heel zeker weet dat het te vertrouwen is ( alhoewel, tegenwoordig mogelijk??)kennelijk hebben de officiele virusprogrammaas geen antwoord hierop. regelmatig defragmenteren en na elke sessie, 2x vrije schijfruimte laten ""cleanen"" met pc cleaner of cccleaner en tot nu toe, durf het bijna niet te zeggen, lijkt het, hoop ik, vermoed ik, wens ik, dat het probleem opgelost lijkt te zijn. good luck
olda
p.s. zorg dat bij het websurfen jij de regie in handen houdt, dus er moet toestemming gevraagd worden voor alles, heb hiermee, denk ik, al drie keer ellende kunnen voorkomen.