Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 08-05-2011 15:36:46
Geldzaken & Recht

Wia en pensioen afkopen

Floydfan - je schrijft dat je geen toeslagen ontvangt. dat zal betekenen dat voor de aangifte dit bijzonder inkomen niet in belastingschijf 1 valt (inkomen tot ruim € 18000), maar in een hogere schijf terecht komt. daardoor zal de bijtelling waarschijnlijk een € 245 zijn - (42% minus 33,5%) x € 2880. maw: door cumulatie van inkomens is er over het bijzonder pensioen toch 42% verschuldigd.

voor meelezers:
wat betreft de antwoorden van ron530 en vladja - huurtoeslag: beide geven deels juiste antwoorden. het afgekochte pensioen wordt als bijzonder inkomen gezien voor de huurtoeslag. telt gewoon mee als inkomen, dus minder huurtoeslag (vladja). ron530 geeft informatie door zoals weergegeven op de site site www.mijnafkoop.nl deze op zich juiste informatie (afkoop pensioen is niet van invloed op de huurtoeslag) gaat echter uitsluitend op, als men zelf een verzoek indient om het bijzondere inkomen buiten beschouwing te laten voor de huurtoeslag. omdat de meeste mensen niet op de hoogte zijn van deze regel, wordt het bijzondere inkomen vaak toch meegeteld. volledigheidshalve http://www.toeslagen.nl/download/78.html"> hier het formulier / verzoek om het bijzonder inkomen buiten beschouwing te laten.