Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 09-05-2011 11:14:17
Auto & Vervoer

Ov chipkaart

[quote=jaapje schreef op maandag 9 mei 2011, 10:29]....
de ov-chipkaart in het openbaar vervoer, waar geen persoonsgebonden kortingen op van toepassing zijn, mag rustig uitgeleend worden. let wel op dat als er een abonnement voor de bus/metro/tram op de pas gezet is ook dit vervoer weer uitgesloten is. immers mag je een abonnement niet uitlenen.

zolang alleen autoreload geactiveerd is mag je deze rustig uitlenen, jij blijft echter wel verantwoordelijk voor het bedrag waarmee gereist wordt.
ben toch wel benieuwd waar je deze uitspraak op baseert, want volgens mij is dit absoluut niet waar. post hier eens een 'link' van de voorwaarden waarin staat dat dit wel mag. als je naar de website van ov-chipkaart gaat en even kijkt wat er vermeld staat bij de 'persoonlijke ov-chipkaart', dan staat daar toch duidelijk:

"kan alleen door uzelf worden gebruikt"

in mijn boekje betekent dat, vrij vertaald: "uitlenen mag niet".

freya