Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
stoerebink - 13-05-2011 13:06:21
Computers & Telefonie

Na aanpassing netwerk router waardeloos?

Beste wendy,

het kan niet zo zijn dat door een "upgrade" van het netwerk opeens jouw router niet meer zou werken.

dat kán gewoon niet.

ziggo levert het internet via een modem. daar komt dus een internet-signaal uit, wat vervolgens weer in je router gaat. de router zorgt alleen maar voor de verspreiding en verdeling van dat internetsignaal.

en dat internet loopt via een vast protocol, tcp/ip heet dat. dat zal nooit veranderen. ook niet door een upgrade. de snelheid kan wel hoger of lager gemaakt worden, maar daar zal je router geen last van hebben.
op zich mag je dus best hard lachen om een medewerker die na een test zegt dat het "allemaal goed werkt", maar dat geloof ik op zich wél.

er moet dus iets anders aan de hand zijn.
is er iets ánders veranderd?
bijvoorbeeld: hebben je buren sinds kort ook wifi, en zitten die op exact hetzelfde kanaal? dan wil je snelheid nog wel eens instorten.

succes met zoeken!