Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robbys - 16-05-2011 13:12:59
Vrije tijd & Tuin

Hoe betrouwbaar zijn datingssite's

Beste marcella,

bovenstaande reacties geven nogal een negatief beeld van datingsites en het grote "boze" internet, de waarheid ligt echter nogal wat genuanceerder.
het overgrote deel van de internet sites (dating of niet) hebben commerciƫle bedoelingen. sterker nog: zonder deze commercie heeft internet niet eens bestaansrecht. de manier hoe je er zelf mee omgaat bepaalt echter het verschil of je op een nuttige manier gebruikt maakt van de geboden mogelijkheden of dat je je laat oplichten.
zo bestaan er ook goede en minder goede datingsites. je kunt een verschil maken tussen betaalde en onbetaalde dating sites.
de gratis sites willen toch wat aan je verdienen en dat proberen ze te doen door commercials, spam of nog erger: door malware op je computer te plaatsen. een ander nadeel aan de "gratis" sites is het feit dat zich er heel veel mensen op bevinden die niet serieus zijn. door het hoge aantal fakers is je slagingskans erg laag.
de betaalde sites zijn vaak veel beter van opzet en bieden je ook veel meer. hier worden de profielen vaak gecontroleerd, waardoor de meeste fakers eruit worden gehaald en mensen die zich vervelend of onfatsoenlijk gedragen worden afgesloten. een ander voordeel is dat de mensen die er voor willen betalen vaak veel serieuzer zijn waardoor je slagingskans groter wordt. ook wordt er beter met je privacy omgesprongen; als je bijvoorbeeld besluit om een foto van jezelf te plaatsen, kun je deze afschermen voor niet-betalende leden.
maar ook tussen de betaal sites zit er kaf tussen het koren: sommige plaatsen nep profielen waardoor het lijkt alsof er heel veel mooie aantrekkelijke kandidaten zijn. dit kun je makkelijk achterhalen door eerst een trail-account aan te maken en de site kritisch te bekijken. als er vervolgens bovengemiddeld veel mooie en aantrekkelijke profielen zijn dan weet je dat dit niet realistisch is.
ikzelf heb ervaring met sites als: lexa, relatieplanet, parship en adultmatch. voor zover ik weet staan deze wel als betrouwbaar bekend.
ik hoop dat je iets aan mijn info hebt en succes met het daten!
goetjes rob.