Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mastag
mastag - 16-06-2011 23:39:39
Computers & Telefonie

Gigabit super slow speed

Hoi dobby,

even mijn pc in het kort processor is de q9950 op een asus mobo, 8gb ocz geheugen en genoeg hdd naast een 80gb ssd.
ik had in 1e instantie alles aangesloten zoals het eerder was, dus zonder settings te wijzigen. toen kocht ik dus die nas met gigabit aansl. dus ik dacht koop ik direct een gigabit router erbij. vwb de router heb ik met linksys contact opgenomen en de instellingen die van invloed kunnen zijn zoals qos gecontroleerd. er valt weinig te wijzigen als het om doorvoer gaat begreep ik van linksys maar de settings in router zijn goed.
netwerkkaart van 100 mb naar 100mb full duplex gezet, zonder resultaat ook op autosense geen verbetering.
daarna dus alle juimbopacketinstellingen van nas en kaart geprobeerd. die schelen soms een beetje bv in nas is 9044 en op netwerkkaart is het 9014.
als ik dus nas met ftp programma benader is het prima maar moet ik een aparte handeling doen. via het smb protocol is de snelheid dus ong 3-5 mb per seconde maar duurt het afsluiten van de transfer nog zeker 5 sec. voorbeeld bestandje 100mb duurt ong 40 sec. bestand 1 gb loopsnelheid op tot ong 5 mb maar voor mijn gevoel zou dat wel zeker ook 15-20 moeten zijn.

verder ga je duidelijk veel verder in je kennis als ik en ben ik erbij vanuit gegaan dat het aan de nas ligt en dat ik verder geen invloed meer heb. lukt het wel, prachtig, lukt het niet dan of traag of ftp

dank voor je uitgebreide poging tot hulp

mastag