Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
boosje - 08-07-2011 18:07:17
Auto & Vervoer

Tanken

Hehe, daar gaan we weer! dat smerige afronden blijft problemen geven en is gewoon wat het is: diefstal!

bij de invoering van de euro was daaraan voor mij het enig positieve dat het afronden werd afgeschaft. ik was des duivels dat gerrit zalm (die ons toch al voor 10 procent bestolen heeft met die euro maar dat is hier off topic) weer met die flauwekul begon.

toen ik in 1984 uit het buitenland in nederland terugkeerde viel ik uit mijn schoenen van verbazing over dat stomme afronden en dat er geen centenmuntjes meer waren, maar dat er nog wel in centen werd geprijsd. ik heb uit die tijd nog de nodige stennis met winkeliers in mijn herinnering, op bijstandsniveau telt elke cent letterlijk.

terug naar nu: ik ben principieel mordicus tegen het afronden omdat ik het als diefstal zie. de vraag over die bespottelijke benzinepomp is het bewijs.

afronden is niet verplicht: bij de aldi zijn ze nog steeds eerlijk en rekenen correct het getoonde bedrag af. hulde!

voor de rest: ik doe het zo:

om te beginnen houd ik in de gaten op welk bedrag mijn boodschappen of pompstand eindigen. daarna doe ik het volgende:
a- kleine bedragen die eindigen op 1, 2, 6, of 7 betaal ik contant, ik zorg ook dat ze bij voorkeur op 2 of 7 uitkomen. die centen houd ik in mijn zak. kwestie van zorgen dat je contanten bij je hebt. klein bedrag, pinnen mag, maar hoeft niet!
b- grotere bedragen pin ik, en kleine bedragen waarvan ik niet kan vermijden dat ze op 3, 4, 8 of 9 eindigen pin ik ook.

als ik in de rij sta dan kan ik dikwijls van de twee of drie mensen voor mij zien op welk cijfer hun aankopen eindigen. 3, 4, 8 en 9 komen vaker voor dan 1, 2, 6 of 7. dat is dus iedere keer kassa, tingeling en weer een paar centjes gejat van het kopend publiek. dat loopt alles bij elkaar aardig op, dus ik bedoel maar.

en wat die benzinepomp in roosendaal betreft: is die zoveel goedkoper dat je deze flauwekul moet slikken of kun je net zo goed naar een ander gaan?

als ik in roosendaal woonde ging ik in essen(b) tanken, vlak over de grens: het scheelt 11 of 12 cent, precies het kwartje van die andere grote dief: kok!

wat is het buitenland toch heerlijk: geen afrondflauwekul en je kunt heerlijk honderdjes over de toonbank schuiven zonder gezanik!

zo, terug naar mijn lekkere franse wijntje!