Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

viejo
viejo - 20-07-2011 22:58:20
Auto & Vervoer

Accu e fiets

Ik zie regelmatig e-bikers gaan die bij mij de indruk wekken dat ze zich door hun 1/3 pk motortje laten meeslepen, zo hard gaan ze.
ook zie ik er die 'solexen' (of 'spartametten') dat kost allemaal veel stroom.
iemand die pas een ebike heeft en die toeristies wil fietsen raad ik aan om eerst op eigen kracht een gewenste snelheid te bereiken en daarna van onderaf de 'trapondersteuning' in te schakelen. er komt dan een punt waarop alles lekker gaat bij minder verbruik dan in bovenstaande situaties.
een laatste tip is om de motor niet (te lang) te laten 'sjouwen'. op de vlakke weg en bij een lagere ondersteuning kan door even wat meer bij te trappen het motortje op een gunstiger toerental komen (minder stroomverbruik) , dit kun je controleren op de spannings indicator.