Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 25-07-2011 11:56:52
Computers & Telefonie

Verbindingsprobleem

Aan het geheugen kan het niet liggen. een storing door de buren of een apparaat in huis (ander draadloos apparaat, tv, tuner) kan wel zorgen voor problemen met de draadloze verbinding tussen router en pc.
let er goed op of de draadloze verbinding wel echt het probleem is (zie pictogram in systeemvak). het lijkt er toch een beetje op dat de draadloze verbinding wel goed is, maar dat de internet verbinding zelf wegvalt, zodra er een dns server geraadpleegd moet worden.

je kunt ook problemen hebben met de modem, waardoor dns storingen kunnen optreden. zet de modem, router en pc eens 5 minuten uit. schakel ze daarna weer in, eerste de modem geheel laten opstarten, dan de router en als laatste de pc.

in de router kun je ook zelf andere dns servers instellen. ik heb zelf heel goede ervaring met open dns servers. de ip-adressen hiervoor zijn:
208.67.222.222 en 208.67.220.220


als het toch een probleem is met de draadloze verbinding:

zorg dat de verbinding met de router goed beveiligd is met wpa aes en een zelf bedachte toegangscode, zodat een buurman geen verbinding kan maken. stel ook een eigen administratief wachtwoord in voor toegang tot de router zelf. wanneer de verbinding goed is, de afstand tussen router en pc niet te groot is en er geen stoorzenders naast de pc staan, dan is er waarschijnlijk iets mis met het stuurprogramma voor de draadloze adapter.

welke adapter is het precies?

zoek het nieuwste stuurprogramma bij de fabrikant van de draadloze adapter en installeer het. kijk ook in apparaatbeheer naar de energieinstelling voor de draadloze adapter. de computer mag het apparaat niet uitschakelen om energie te besparen.

indien mogelijk kun je het beste alleen het stuurprogramma installeren en niet het bijbehorende controlerende programma.
op die manier zal windows zelf de verbinding kunnen beheren met de wireless zero configuration-service.