Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 28-07-2011 09:34:55
Computers & Telefonie

Jpg's aanpassen aan beeldscherm.

Hallo irishterrier,

de bureaubladachtergrond wijzigen
wilt u het saaie bureaublad pimpen met een leuke achtergrondafbeelding of wel-licht met een diavoorstelling van uw eigen foto's? dat kan als volgt worden ingesteld: klik met de rechter muisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en kies in het contextmenu de optie eigenschappen, tabblad bureaublad (met de knop bladeren kan eventueel een plaatje uit een map met persoonlijke foto's worden geselecteerd). de positie van de afbeelding kan eventueel worden gewijzigd naar gecentreerd, naast elkaar of spreiden.

bureaublad aanpassen met een achtergrond foto

foto voor bureaubladachtergrond optimaliseren

een leuke foto die als achtergrond gebruikt gaat worden, kan beter eerst worden geoptimaliseerd, zodat deze niet teveel beslag legt op het ram-geheugen. gebruik een pakket als photoshop of paint shop pro of een ander tekenpakket om het formaat van de foto aan te passen aan de schermresolutie (zie tabblad instellingen). sla vervolgens het bestand op als jpg-bestand (jpg geeft betere compressie dan het bmp-formaat), waarbij de omvang van het bestand zo klein mogelijk wordt gemaakt (maar houdt hierbij wel de uiteindelijke beeldkwaliteit in het oog!). navigeer vervolgens met behulp van de knop bladeren naar het opgeslagen bestand, zodat het plaatje als achtergrond wordt gebruikt.

bron: schoonepc

dus kort samengevat: kijk wat de resolutie van je beeldscherm is (bij 17" bv 1024 x 768 bij een groter scherm 1280 x 1024) en pas de resolutie van de te gebruiken foto's aan.

suc6