Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

se
servil - 09-09-2011 17:32:26
Voeding & Gezondheid

Houdbaarheidsdatum hema rookworst

[quote=sjramario schreef op maandag 5 sep 2011, 23:42]iedereen bedankt voor de reacties tot nu toe. maar ondanks al die reacties, kan mij niemand ervan overtuigen waarom ik wél, die worst van de hema zou kopen, en eten!!!
ik wéét als consument niet, net zoals u allen, hoe oud ze zijn, hoe lang ze daar in de winkel liggen, hoe lang ze uit de koeling geweest zijn, wie heeft ze allemaal in z'n vingers/handen gehad, enz, enz.....
en nogmaals, dat geldt niet alleen voor mij, maar voor u allen!!!
dús, ik koop liever de verpakte worsten van bijv. unox.....goed of niet goed....
uiteraard maakt uiteindelijk iedereen zijn eigen keuze.
ik vroeg me alleen af, of die worsten verkocht mogen worden, zonder houdbaarheidsdatum. meer niet!


koopt u bij de bakker dan ook maar geen gebak meer want wie weet hoelang de bakker al mee zit, staat ook geen houdbaarheid op, net als de groente van de groenteboer of vlees bij de slager.
we zijn allemaal erg voorzichtig met ons voedsel, maar 100 jaar geleden keken ze ook niet zo nauw en aten ze gewoon wat ze soms weken hadden liggen, zonder koelkast of vriezer.
en zoals al enkele reactie's aangeven: de worsten zijn vaak halvewegen de middag al op dus hoe kan het de dag later dan oude troep zijn als ze dus nieuwe aanvoer krijgen.

de houdbaarheids datum op veel producten zijn voorzichtig geschat en soms zijn producten weken later nog goed.