Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

chipy
chipy - 19-04-2005 12:35:54
Computers & Telefonie

Waar zijn ringtones t goedkoopst en zonder abonnement?

op internet is er ontzettend veel te vinden, je moet echter weten hoe je moet zoeken.


een eerste stap; waar bestaat een ringtone eigenlijk uit? de meeste ringtones zullen ongetwijfeld bestaat uit midi files, ofwel in windows; .mid.


middels p2p programma's als kazaa of emule edonkey kan al gemakkelijk naar dit soort typen bestanden gezocht worden. let wel op dat u geen bestanden download waar auteursrechten bestanden op zitten.


ook kunt u simpelweg zoeken naar sites in google die midi files aanbieden. met een beetje geduld komt u op sites terecht waar echt duizenden midi bestanden aangeboden worden. hier heb ik in het verleden al vele juweeltjes uit gevist! d'r zijn zelfs bedrijven die midi files componeren!


over nieuwsgroepen word ook vaak lovend gesproken, maar ook op ringtone gebied is er zelfs wat te vinden in de nieuwsgroepen. ik ben in het verleden zelfs aardige mensen tegen gekomen die zelfs verzoekjes konden waarmaken! ook die enorm oude hit uit '68!


het laatste probleem; hoe krijg je ze op je telefoon;


middels bt, irda, datakabel nadat ze op bovenstaande manier gedownload zijn op de pc. maar het bestand uploaden bij uw provider op uw homepage ruimte werkt ook uitstekend. daarvandaan kunt u het vervolgens via wap/gprs downloaden.


bovenstaande manier is vele malen goedkoper dan een ringtone kopen bij een op tv reclame makende verkoper, maar is helaas ook wat moeilijker. zelf maak ik echter al jaren gebruik van bovenstaande manieren.


wel wil ik nog even benadrukken; let echter wel goed op auteursrechtelijk beschermt materiaal!