Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

harrie
harrie - 10-09-2011 07:34:48
Voeding & Gezondheid

Houdbaarheidsdatum hema rookworst

[quote=patdes schreef op zaterdag 10 sep 2011, 00:04]tja, en wat zit er allemaal in die rookworst. misschien ben je wel verantwoord bezig en bestaat de worst uit soja, lekker goedkoop. of het barst van de e-nummers. is het rund- varkens-, kippen- of paardenvlees. zijn ze echt gerookt of is het rooksmaak. hoeveel calorieën bevat zo'n worst. is het velletje van de worst een schapen darm of een kunstmatig collageen velletje? zolang ze je goed smaken zou ik zeggen geniet ervan.

zelfs met een etiket wordt je nog bedrogen.

patrick

volgens een test van cb is het varkensvlees zoals het hoort bij rookworst. ja er zitten veel caloriën in....
verder kun je zelf met je ogen vaststellen of een rookworst ook echt gerookt is.
de twee uiteinden van de worst zijn verbonden met een touwtje, daaraan worden ze opgehangen in een rookkast. tijdens het warme roken gaat de worst "zweten" en het vocht loopt naar de onderkant waar druppelvorming ontstaat. dit droogt op en laat een donker plekje achter op het laagste punt van de opgehangen worst......

wat het velletje betreft; ook dat kan je makkelijk herkennen, zo'n fabrieksmatige kunstdarm is overal even dik in doorsnede en is volkomen regelmatig. alle worsten zijn even groot en even dik.
de hema worst is dat niet, kijk er eens naar dan zie je dat de een dunner en langer is, de ander korter dikker.. ook heeft het velletje wat onregelmatigheden.
oftewel natuurdarm.

de meeste vacuumworsten hebben nooit in de rook gehangen, alleen rooksmaak toegevoegd. bestaan voor een groot gedeelte uit mechanisch van de botten verwijderd kippen/kalkoenvlees en zijn verpakt in kunstdarm.
helaas zijn er mensen die inmiddels aan de laffe smaak daarvan gewend geraakt zijn en daardoor een echte rookworst niet meer kunnen waarderen.

ex-haagsche harrie