Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ft
ftm - 10-09-2011 21:52:13
Voeding & Gezondheid

Houdbaarheidsdatum hema rookworst

[quote=tenormin schreef op zaterdag 10 sep 2011, 10:58]ftm, zaterdag 03:11
"maar het product is wel onderhevig aan de strenge eisen van de keuringsdiensten.
hebt u nooit de smaakpolitie gezien? daar hoor je heel regelmatig dat de inspectie nog nooit bij de restaurantjes, loempia-tentjes e.d. zijn geweest, dus hoe streng is streng als er geen controle is?

tuurlijk is dat zo. dat geldt ook voor bakkers en slagers. in feite is die hema afdeling een slagerij. een rookworst is vers vlees. als je er een bij de keurslager koopt zit er ook geen houdbaarheidsdatum op.
net zomin als bij de biefstuk en het het bakje kipfilet dat je er koopt.

voor wat betreft die eisen: het is onmogelijk alle slagers, bakkers, restaurants enzovoort jaarlijks, laat staan maandelijks te controleren. daar kun je gewoon niet voldoende mensen voor inzetten/inhuren. zou kolossaal duur worden. dus dat gebeurt steekproefsgewijs.
net als bij belastingcontrôles. is jouw aangifte ooit gecontroleerd?

overigens heb ik mijn twijfels over die 'smaakpolitie'. het is wèl een amusementsprogramma, dus zal men graag de excessen vertonen.