Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rita15 - 17-09-2011 21:58:14
Auto & Vervoer

Ov chipkaart en een zichtcoupon

Toen de strippenkaart werd afgeschaft, heb ik voor mijzelf een persoonlijke ov chipkaart gekocht, omdat ik dan ook van dalurentarieven gebruik kon gaan maken. voor mijn 3 kinderen heb ik 2 onpersoonlijke chipkaarten moeten aanschaffen, omdat het geregeld voorkomt dat de beide oudsten op hetzelfde moment gebruik maken van het openbaar vervoer.

ik ben er vanuit gegaan dat ritten op mijn persoonlijke kaart me ongeveer hetzelfde zouden gaan kosten als een los kaartje in de stadsbus alhier. via het account dat ik via de persoonlijke chipkaart heb aangemaakt, heb ik echter gezien dat een ritje vanuit mijn wijk naar het station me ruim eur 2.50 kost (buiten de spits) terwijl een los kaartje in de bus maar eur 1.20 kost (buiten de spits). voorlopig gebruik ik mijn persoonlijke chipkaart niet meer, want anders ben ik een dief in mijn eigen portemonnee. ook de kinderen gebruiken de chipkaart niet meer in de stadsbus, maar betalen contant.

al met al geen vooruitgang die chipkaarten en het is nog een stuk duurder ook (hierbij heb ik de aanschafkosten voor de diverse chipkaarten nog niet eens meegerekend!)