Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

willem-a
willem-a - 24-10-2011 22:23:56
Voeding & Gezondheid

Huisarts heeft niet vermeld dat de medicijnen niet door zorgverzekeraar vergoed worden

[quote=dikkie23 schreef op vrijdag 14 okt 2011, 16:55][quote=rapil schreef op vrijdag 14 okt 2011, 16:52]@dikkie23, had je hier ook gepost als de bijwerking zou zijn verdwenen? kortom gezeik.

ja dan had ik ook gepost!

zoals ik al eerder zei, je moet per maand flink wat geld betalen en dan moet je ook nog je eigen medicijnen betalen.


als het trouwens om maagbeschermers gaat: men is van plan die uit het pakket te halen en dus helemal niet meer te vergoeden. nou zijn het vaak niet de duurste medicijnen, maar als je ze langdurig, of een leven lang, zoals in mijn geval, dient te slikken, telt dit natuurlijk wel aan. ik schrik nog regelmatig van de prijzen die ik zie als ik thuis mijn 'snackbar pakket' uitpak. in sommige gevallen kun je overigens ook nog een tegemoetkoming krijgen via het cak bij langdurig medicijngebruik, al is dat meestal niet veel. maar het kan ook voorkomen dat je nog een bedrag toegekend krijgt i.v.m. onverwachtse kosten of als je geregistreerd staat voor de wet gehandicapten, chronisch zieken, invaliden. dit kan tevens via het cak gaan, maar ook (nog) via de uitkerende instantie, als je b.v. bent afgekeurd. ook ik krijg deze tegemoetkomingen, maar deze dekken, vooral bij veel ziekenhuisbezoeken/ritten niet de uitgaven die je hebt. indien je man de medicatie langdurig, of zelfs een leven lang moet blijven slikken, is het wellicht raadzaam eens uit te zoeken welke medicatie nog wel vergoedt wordt en ook goed bij hem werkt. maar gezondheid is een groot goed. de wat nare reacties komen dan ook vaak van gezonde mensen die zo door het leven heen huppelen. dat geldt helaas niet voor iedereen.

gr. willem.