Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

naitsoezn
naitsoezn - 23-11-2011 15:03:04
Voeding & Gezondheid

Zorg op maat

[quote=gravin4 schreef op woensdag 23 nov 2011, 14:54]waarom moet ik betalen voor voorzieningen die ik niet nodig heb, terwijl ik voor de dingen die ik wel nodig heb moet bijbetalen of helemaal betalen? en dat met minimuminkomen.
dat is een heel andere vraag; je vraagt nu waarom er bepaalde dingen niet in de verzekering zitten, maar andere dingen wel. dat is puur een kwestie van keuzes maken in den haag.

maar op het moment dat iedereen zich kan verzekeren voor enkel en alleen die dingen die ze nodig hebben, dan betaal je uiteindelijk al je behandelingen volledig en helemaal zelf (er is dan immers geen solidariteit van anderen). neem als voorbeeld de aanvullende tandarts-verzekering: vaak ben je voor een bedrag van bv. 200 euro per jaar verzekerd voor een maximale declaratie van bv. 250 euro. dat komt vooral omdat er relatief veel gedeclareerd wordt en er relatief weinig mensen zijn die declaratie-loos de premie betalen. is allemaal logisch, maar het wordt er niet voordeliger op voor de mensen die iets aan hun gebit hebben...