Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elselien - 23-11-2011 22:42:35
Voeding & Gezondheid

Contract specialist zorgverzekeraar

Je moet eerst eens goed op de website van je zorgverzekeraar kijken. daar is (altijd) een toepassing die heet " zoek een zorgverlener". je kan een fysio, een huisarts, een tandarts etc. zoeken. voor specialistische zorg kun je tot nu toe, bij de meeste zorgverzekeraars ( ik weet dat achmea een uitzondering is) alleen opzoeken of een ziekenhuis gecontracteerd is. als dat het geval is bij jouw zorgverzekeraar, dan had je hier nooit zelf achter kunnen komen.
ik leg duidelijk de schuld bij de zorgverzekeraar . ook de zorgverlener moet zich houden aan de wet en duidelijk inlichtingen geven over de prijs. als deze zorgverlener ( of misschien wel dit hele ziekenhuis) plotseling geen contract heeft gesloten met een belangrijke zorgverzekeraar, is het ook hun taak om de patient hierover in te lichten.
ik vind dus niet, dat je dat maar allemaal z elf moet uitzoeken. op dit forum wordt zo'n soort actie heel vaak gegeven. ik vind het niet terecht. ik vind het logisch dat iemand dit aan de orde stelt op het forum, zodat ook andere mensen gewaarschuwd worden.
schakel evt. ook de nza in: je kan klagen dat het ziekenhuis onvoldoende informatie heeft gegeven over de prijs ( en de zorgverzekeraar ook).

ook kan hier een les voor iedereeen uit getrokken worden: een echte restitutieverzekering, die niet 80% ( sommige verzekeraars zelfs maar 75%) vergoedt, maar het marktconforme bedrag, zou in dit geval dit probleem niet hebben opgeleverd.