Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eu
eukie - 25-11-2011 12:18:24
Voeding & Gezondheid

Stroopjesvet

Kan je zelf bepalen akle0106 ! omdat je de stroop nog door het vet kan mengen als dit (al bijna helemaal) gestold is. begin met een beetje, en voeg zonodig bij.,, maar niet meer dan 1 op 1. omdat het een vreemde combinatie is van zout en zoet, hangt veel af van de persoonlijke smaak. je moet vetspek kopen, in blokjes snijden en dit langzaam smelten, of kant en klare reuzel. eet ze, en . . . niet teveel, want het ligt nogal zwaar op de maag. je vraagt wat "vroeger" was: bij mij was dat voor de 2e wereldoorlog, dus in de jaren dertig. we aten dat op een boterham, net als gewone stroop. waarschijnlijk werd het gegeten als compensatie voor (gebrek aan) vlees, want dat was in die jaren echt geen gemeengoed. bovendien was het in vergelijking met gewone stroop redelijk goedkoop.