Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donkey54
donkey54 - 02-12-2011 19:51:40
Voeding & Gezondheid

Bier slaat dood in de bierglazen

Beste lottesanne,

het "doodslaan" van het bier zou veroorzaakt kunnen worden door de tandpasta die u gebruikt. als dit een product is dat veel zouten bevat, zoals bijvoorbeeld sensodyne, kan dit het doodslaan van het bier veroorzaken.
ik werk zelf voor een bekende nederlandse brouwer en ben hiermee eerder geconfronteerd. glazen waren "bierschoon", het bier was gekoeld op de juiste temperatuur, kortom ideale omstandigheden. vervolgens een test gedaan met een persoon die een "gewone" tandpaste gebruikte (colgate) en een persoon die gebruik maakte van sensodyne. bij de laatse gebruiker was de schuimkraag in korte tijd verdwenen, terwijl bij de gebruiker van colgate de schuimkraag veel langer in stand bleef. dat bier direct doodslaat als het te koud is ook een fabel. bij een product, dat mometeel binnen de horeca bijzonder populair is, "extra cold", wordt het bier d.m.v. een glycol koeling extra gekoeld tot een temperatuur van ca 0 graden celsius en vervolgens in bevroren glazen getapt. hier is sprake van een uitermate sterke schuimkraag die lang stand houdt. ik hoop dat ik je hiermee heb kunne helpen.