Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marscholl - 03-12-2011 13:49:57
Voeding & Gezondheid

Bier slaat dood in de bierglazen

Aan iedereen die wel eens een glas gespoeld hebben zien worden: jullie hebben gelijk, er zit "iets" in het spoelwater. buiten dat gebeurt er nog veel meer met je bierglas: één keer per week gaat je glas met al z`n maatjes in de afwasmachine. daarna worden ze met z`n allen in zo heet mogelijk sodawater gespoeld en te drogen gezet. dit zie je allemaal niet gebeuren aan de bar dus een groot deel van de reageerders valt hier al af. hierna begint het echte werk pas, nl. poleren. het poleren gebeurt met een droge glazendoek die zonder wasverzachter gewassen is. met het woord droogwrijven kom je het dichtste in de buurt van poleren alleen zijn de glazen al droog voordat je begint. dit gebeurt vaak al achter de bar in de stille momenten. maar de stille momenten duren nooit lang en de eerste klant bestelt: een biertje graag. het blinkend schone glas wordt ondergedompeld in koud water en het tappen kan beginnen.

nog een opmerking: je biertje restaureren dmv. een servetje, koffiefilter of een viltje op je glas en dan omkeren leidt tot kortstondig resultaat omdat je in feite het laatste beetje koolzuur uit het biertje "perst". bij een goed schoon glas zie je na elke slok een randje ontstaan van het schuim dat aan het glas plakt. martin, die voor de rest van zijn leven het bier reeds op heeft en geen druppel meer drinkt maar wel jaren achter de bar heeft doorgebracht. those were the days.