Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-12-2011 19:33:55
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid verkeersongeval fiets-auto

Ron530 schreef op woensdag 28 dec 2011, 19:28: edoch het gaat hier om een volwassen fietser die door een rood verkeerslicht rijdt en tegen de auto van een ander tot stilstand komt. de spiegel en wat krassen zijn het gevolg. als de fietser door de auto was aangereden tja dan is er een punt maar in dit geval is de fietser op de auto gereden. spiegels zijn normaliter bij de portieren gemonteerd. ik kan niets anders concluderen dat de fietser/ vraagsteller willens en wetens met het verstand op nul door het rode licht gereden is en dus volledig aansprakelijk is voor de schade. de gedachte ze stoppen wel!!! gaat duidelijk in dit geval niet op.

helemaal mee eens, maar nogmaals: dit absurde fietsgedrag zou m.i. echt niet anders zijn geweest als de wet minder bescherming bood voor fietsers.