Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-01-2012 13:23:12
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid verkeersongeval fiets-auto

Festinger schreef op dinsdag 3 jan 2012, 02:14: het hele verhaal lezend ben je niet aansprakelijk te stellen hoe fout je als fietser ook was. dat is de ingang van de wet. de automobilist is altijd aansprakelijk punt. tenzij hij/zij mbv getuigenverklaringen kan aantonen dat er bijvoorbeeld iemand bewust gebotst heeft. anders, hoe bizar het ook lijkt, is de autobestuurder altijd aansprakelijk en voor verzekerd. ook al fiets je door rood in de nacht zonder licht en dronken en wordt je aangereden is de totaal onschuldige automobilist aansprakelijk. kan ook arresten en uitspraken erbij halen als het moet maar recht halen en krijgen duurt jaren en jaren.
dit klopt zolang je het hebt over de schade van de fietser. in de casus van ts gaat het echter juist om de schade aan het motorvoertuig, en dan werkt het toch net even anders.