Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 30-01-2012 10:21:18
Voeding & Gezondheid

Medicijnen eerst betalen

Nou jorisw ik vind dan ook niet dat ik "zomaar" dingen verwacht van onze apothekers het zijn geen gewone winkeliers maar ze hebben na hun studie nota bene een eed naar die van hippocrates afgelegd, daarom mogen zij ook het esculaapteken, het artsenteken voeren. zij hebben vrijwel dezelfde eed als artsen gezworen en net zoals ik vind dat je van artsen een andere verwachting mag hebben als het gaat om hoe zij hun nering drijven ben ik diezelfde mening toegedaan als het om apothekers gaat.

dat de praktijk anders is en de artsen en apothekers steeds vaker gewoon proberen zo snel mogelijk dat zeiljacht of die mooie auto binnen te slepen is treurig genoeg, je er fatalistisch bij neer leggen dat het nu eenmaal zo gaat en dan ook nog omdat er geen "duidelijke afspraken "over zijn gemaakt is gebrek aan inzicht. in een maatschappij hoeft niet alles in afspraken vast gelegd te worden maar zijn er omgangsvormen en de mores van het land, de cultuur en de maatschappij, dit zijn ongeschreven wetten en regels waar een ieder van weet dat met zich er aan heeft te houden. daar passen dus ook in ons land, in deze tijd, dat we van iemand met een bepaalde functie een andere verwachting hebben dan van een willekeurige burger als het om gedrag gaat.

op het moment dat we dit loslaten en zeggen dat het niet meer hoeft en we onze verwachtingen zoals jij normaal wil vinden, steeds verder naar benden bij stellen gaat het dus letterlijke en figuurlijk bergafwaarts ;-) ik doe met dat pessimisme en negativisme niet mee maar zal blijven mensen erop te wijzen dat het ook anders kan als we maar het lef hebben en de moeite nemen elkaar aan de jas te trekken.