Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

geld_wolf
geld_wolf - 04-02-2012 16:46:13
Computers & Telefonie

Lindorff/t-mobile

[quote=vliegenderob schreef op zaterdag 4 feb 2012, 16:00]sorry, foutje, even te snel en te slordig gereageerd, geld wolf heeft niet als schuldhulp verlener gewerkt, klopt ook wel want anders zou hij beter weten, dat was elvinzo en die geeft ook een goed advies.

klopt, vliegende rob, ik ben geen schuldhulpverlener meer. inmiddels wsnp-bewindvoerder. daarbuiten volledig nen8048 en kiwa gecertificeerd.

je kan nu een heel uitgebreid verhaal houden van wat van allemaal mogelijk is. feit is dat bij het afsluiten van een telecomcontract altijd een identiteitsbewijs getoond dient te worden. het nummer van het identiteitsbewijs wordt op het telecomcontract vermeld en dient overeen te komen bij het afsluiten van een abonnement. tevens is het zo dat telecomcontracten tot voor kort bij het bkr werden aangemeld. voor de registratie ervan is een nummer van een identiteitsbewijs verplicht.

het enige wat mogelijk zou zijn, is al er sprake van een sim-only abonnement zou zijn. providers zoals simpel, ben etc, vragen niet om een identiteitsbewijs. je sluit een abonnement voor een x-bedrag per maand af en als je teveel buiten je bundel treedt, zal je eerst moeten bijbetalen.

verder moet je je sprookjesverhalen over een bedrijf als intrum justitia nuanceren. intrum justitia is zeker geen prettig incassobureau, maar werkt gewoon volgens de regels van het nvi. daarbij zeg je dat ze zaken doen met "schimmige" internetbedrijven. vooropgesteld dat intrm justitia gewoon een bedrijf is dat opdrachten aanneemt.

vervolgens zeg je dat opdrachtgevers vorderingen aan intrum justitia cederen. ook dit is onjuist. de vorderingen worden gekocht. dat heet purchase debt of factoring. lindorff doet dat ook, net zoals lavg groningen het doet voor ziggo, prc voor cz zorgverzekeringen en solveon voor abn-amro en antera incasso voor idm, voorschotbank, nibc.

ohw ja, ik ben ook jurist. leuk hè! en omdat je dan rechten heb gestudeerd, wil niet per definitie zeggen dat je weet wat schuldhulpverlening inhoud. of heb je ooit het stukje faillissementswet gehad?