Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 04-02-2012 20:43:36
Computers & Telefonie

Lindorff/t-mobile

Ja een wereld van verschil, wel of geen akte van cessie..

daarom moet je nooit betalen aan een derde zonder akte van cessie. want wettelijk heeft de echte schuldeiser dan nog steeds het recht om de vordering alsnog in z'n geheel te kunnen innen.

trouwens, de constructie, die jij geeft, komt heel heel zelden voor. die ben ik nog nooit ergens tegengekomen. dat er alsnog een bedrag naar de oorspronkelijke schuldeiser gaat. welke bureaus hebben die regeling? noem er eens een paar?

een vordering wordt opgekocht door een incassobureau voor een x percentage van de vordering en dan is het verder geheel het risico van het incassobureau of en hoeveel hij nog binnen weet te halen. de oorspronkelijke schuldeiser boekt het verkoopbedrag af op de vordering en het restant van de vordering gaat naar de voorziening/rekening voor dubieuze debiteuren. einde oefening voor de oorspronkelijke schuldeiser.

op die manier is het voor een incassobureau lonend om een pakket schulden (oninbaar gebleken facturen) over te nemen. ze betalen door ook niet veel voor, zo'n 15% tot max 30%. de eerdere incasso-pogingen hebben immers al geen succes gehad.

vladja