Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
piet limburg - 08-02-2012 17:31:51
Geldzaken & Recht

Hoeveel huurverhoging na vervangen geiser en ketel?

Sandrav11

ik had precies hetzelfde als jij.
gehuurd,verwarmingsketel en eigen geyser.
3 jaar geleden was de de verwarmingsketel aan de beurt om vervangen te worden.
de woningcorporatie deed mij bij monde van de ,,onderhoudsfirma'' het voorstel om een hr combi te plaatsen en de geyser te verwijderen.ik kon ook voet bij stuk houden en alleen een nieuwe hr ketel laten plaatsen.de huur bleef dan gewoon gelijk omdat je bij de huur ook voor vervanging van de ketel betaald.bij het kiezen van een hr combi zou dan de huur met 12,50 euro (per maand) stijgen als huur voor de warmwatervoorziening.geen probleem,mensen die een huurboiler of huurgeyser hadden moesten daar immers ook rond de 10 euro p/m voor betalen.
onder zachte dwang heb ik ook maar gekozen voor een hr combi,omreden dat bij een nieuwe hr ketel de afvoerpijp van de geyser niet meer aangesloten mocht worden op het nieuwe aan/afvoerkanaal.de installatie-firma had daarvoor mijn toestemming met ondertekening nodig.alles is netjes gemaakt en ik heb er achteraf geen spijt van.dat de verhoging bij jou nu ruim 19 euro is,vind ik niet weinig, echter ook niet rampzalig veel.immers alle prijzen rijzen de pan uit.
zoals al bijna iedereen zegt,voor de vervanging van de verwarmingsketel alleen mag geen huurverhoging gevraagd worden.dit is periodiek onderhoud en de kosten daarvoor zitten in de maandelijkse huur.
succes met de hr combi.


groeten van piet