Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si
sir2012 - 29-02-2012 00:43:35
Computers & Telefonie

Steekproef

@stacey bedankt!

@tenormin het klopt inderdaad, bsa is een private partij die je niet zomaar binnen hoeft te laten. echter, men haalt vaak eerst een dwangbevel bij de voorzieningenrechter. dit vonnis wordt uitgevoerd door een gerechtsdeurwaarder, deze is openbaar ambtenaar en dien je wel degelijk toegang te verlenen. op het dwangbevel kan zijn aangetekend dat de medewerkers van de bsa of ict-specialisten in dienst van de bsa ook toegang dienen te krijgen. ook kan er sprake zijn van toestemming tot doorzoeking (van de computers). lees het artikel maar eens in de eerdere link, dit gebeurt gewoon ook als is het niet toegestaan de toetsing door de voorzieningenrechter om dat dwangbevel te verstrekken is bovendien minimaal!

ik ben er helemaal voor om ze buiten de deur te houden, maar de vraag is of dit je in alle gevallen ten goede komt... uiteraard is de optie er om de boel te laten verzegelen en beslag te laten leggen en vervolgens via de rechter proberen het beslag te laten opheffen (en dus niet mee te werken aan een vrijwillige doorzoeking). dit kan in sommige gevallen de beste weg zijn, maar niet per definitie.