Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 11-03-2012 21:10:37
Computers & Telefonie

Waarom glasvezel

Glasvezel biedt meer mogelijkheden voor de toekomst. momentee zijn de downlink snelheden die geboden worden nog vergelijkbaar met wat de kabelproviders bieden, maar glas kan veel hogere snelheden aan zodra de rest van het netwerk geschikt is. wat al wel anders is, is dat de uplink snelheden even hoog zijn als downlink. als je veel data moet uploaden kan dat een groot voordeel zijn. als je bijvoorbeeld een fotoalbum wilt uploaden gaat dat via glas een stuk sneller. of dat in jouw geval belangrijk is kan je alleen zelf beoordelen.

buiten de uploadsnelheid biedt glasvezel momenteel nog niet veel extra voordelen. hd tv is zelfs mogelijk via adsl. echter, de verwachting is dat internetverkeer binnen een paar jaar fors gaat stijgen (er komen steeds meer apparaten met een internetverbinding). met name het "internet of things" gaat meer gebruik maken van de uplink mogelijkheden.