Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 12-03-2012 14:22:52
Computers & Telefonie

Waarom glasvezel

[quote=gsm schreef op zondag 11 mrt 2012, 20:55]het hele woord "glasvezel" is misleidend en niet ter zake doende. waar het om gaat is of die glasvezel tot in huis komt en of er, nu of in de toekomst, zeer hoge snelheden mee gehaald gaan worden. vaak is er gewoon een koperen draadje en wordt de snelheid van de kabel (ziggo of upc) niet overtroffen of zelfs niet gehaald.


uiteraard is het noodzakelijk dat de glasvezel tot in de woning ligt en daarom komt men ook aan de deur. zo'n aansluiting moet je vaak wel betalen.
de mogelijkheden van glasvezel zijn veel groter omdat de bandbreedte veel groter is. 100 mbps synchroon (dus zowel up- als download) is al standaard, maar de bandbreedte is op zich nog groter. ook de afstand tot de centrale is minder kritisch.
het klopt natuurlijk wel dat het een digitale aansluiting is en je voor tv-uitzendingen altijd per tv een decoder nodig hebt. zie het als betalen voor een riool-aansluiting of een water-aansluiting, die mot je ook betalen als je een huis laat bouwen. je huis wordt er waardevoller door als de aansluiting er eenmaal zit.