Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

karelstromph
karelstromph - 13-03-2012 18:03:04
Computers & Telefonie

Waarom glasvezel

Ik heb ook glasvezel (kpn), all-in. dus tv, internet en telefoon. ze werken op enkele (keren) uitzondering na goed, de snelheden zijn uitstekend. dus heb ik het hier alleen over de tv. natuurlijk zijn analoge zenderst te ontvangen: zo is nl1 analoog kanaal 1 en digitaal kanaal 701 (etc.). je kunt inderdaad als je kastje 1963 (met hd) hebt opnemen en een andere kijken - direct - of een opgenomen programma afkijken. met kastje 1960 (geen hd) kun je alleen maar kijken. je krijgt wel een doorschakelkastje mee, dus kun je meer tv's aansluiten. echt veel heb je er niet aan met kastje 1960, omdat je op 2 tv's dan alleen dezelfde zender kunt bekijken. hij kan immers een andere - op de achtegrond - niet opnemen.

straat, voordeur, meterkast en installeren. deze werkzaaheden worden door drie of vier verschillende bedrijven uitgevoerd, dus kan niet gelijktijdig, maar moet wel achterelkaar in deze volgorde gebreuren als je dat wenst. de straataanleg is infrastructuur, dus heb je daar niets mee te doen. naar je voordeur, meterkast en installeren kies je zelf (of niet)

bij ons ging dat per "actie" - dus alle vier "aansluitingen" gratis. kies je voor 2, 3 en 4 niet, dan zal dat op een ander tijdstip niet gratis zijn. dus het is wijs om binnen de actie voor ja te kiezen.

het kastje neemt de tv-functie van je tv over. je tv is slechts een monitor geworden, (van het kastje). daarin kies je de programma's, de tv kan dat niet (meer).

volgens de monteur kun je geen dvd-recorders op het kastje aansluiten: maar dat is niet waar. ik heb er drie (en een video recorder) en voordien kon (ziggo) vier zenders tegelijkertijd opnemen en een 5e direct afspelen. immers ze waren alle 4 tevens "ontvangers". nu laat ik het kastje (1963) zelf opnemen, terwijl ik een 2e zender kies om af te kijken - maar i.p.v. kijken laat ik het door de dvd-recorder opnemen (ingesteld op line2) dus kan ik de tijden programmeren en de recorder slaat dus af zodra het het geprogrammeerde einde heeft bereikt.

op dezelfde wijze kun je ook van je kastje afspelen op je dvd recorder. en inderdaad is je beperking 2 zenders (tegelijk).

zij herhaald, je tv en je dvd-recorders zijn monitors geworden, de ontvanger is je kastje. overigens doet het er niet toe, of de zending digitaal is (of niet) de recorders nemen het aangeboden beeld op. een digitale zending (bv. nl1=701) zal misschien een fractie beter zijn (dan nl=1) dus neem de recorder een fractie beter beel op. ik zie het verschil niet.

het glasvezelverhaal (snelheden, bandbreedte) gaat alleen op, als de glasvezellijn over het hele traject loopt. als het glasvezel in je straat is aangelegd, maar daarvandaan naar je voordeur nog via je oude koperdraadkabel loopt, dan heb je door dat stukje koperdraad de voordelen van glasvezel te niet gedaan. de koperdraad schakelt de voordelen van je glasvezel uit.

een en ander loopt uit de meterkast, draadloos (de tv via een speciale stopcontact (dus via je electrisceh bedrading).

glasvezel is de toekomst en ik raad iedewreen aan, vooral als je alles gratis kunt laten doen, omdat er een actie loopt.

groet, karel