Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-03-2012 18:54:42
Computers & Telefonie

(sex)dating sites

Volgens de wet mag je niemand oplichten, dat houd in dat valse profielen ook oplichting is en dus illegaal. al maak je 1000 berichten dat het vals is.

daar naast word ook via bijvoorbeeld hyves, facebook en dergelijke websites, maar ook websites zoals marktplaats dergelijke valse profielen geplaatst. deze zijn dus zonder waarschuwing! dergelijke websites proberen dus wel degelijk mensen op te lichten. zo heb ik dit eens geprobeerd, kijken wat er gebeurde.

ik kreeg een berichtje terug dat het geinterreseerd zou zijn, maar als ik verder contact wilde hebben moest ik inloggen op een datingsite en dus ook betalen! ik heb vervolgens de website nagetrokken en dit kwam uit bij een boerderij in de polder. dus niet bij een bedrijf dat enigzins in aanmerking zou komen met dergelijke websites. ik heb alle gevonden informatie direct verzonden naar het sbs 6 programma 'undercover in nederland'. hopelijk verdiepen zij zich hierin.