Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bambammetjes - 30-05-2012 16:05:18
Computers & Telefonie

Kapotte processor en garantie

Beste gewicht en ftm, laten we bij de feiten blijven..

het zijn niet zomaar een paar jongeren die "out" gaan. zo'n slordige 700, vind ik niet een paar.
gewicht beweert dat coma zuipen moedwillig gebeurt, nou daar slaat ie de spijker op zijn kop...niet dus..... kinderen kunnen deze verantwoording niet aan (ze beseffen maar half welke consequentie zijn), daarom mogen ze ook nog niet auto rijden, en andere "volwassen" bezigheden niet.
dan heb ik het nog niet eens over de sociale groeps druk die bij pubers 100x belangrijker is dan wat voor "volwassen" verhaal dan ook.

en wat roken betreft, ach het zijn maar 90.000 mensen per jaar die overlijden aan de gevolgen van roken, dat zijn keiharde cijfers. en iedereen kent wel een opa van 95 die nog zijn dagelijkse portie sigaren rookt. dat is dan echt gewoon mazzel. roken kan je wel zien als een soort russisch roulette, gaat vaak goed maar te vaak, veel te vaak gruwelijk mis. heb het in mijn directe familie 3 keer mee gemaakt, en dan heb ik het over longkanker(gruwelijk). dan heb ik het niet over alle andere aandoeningen die zeker ook met roken te maken hebben.

en over mensen met overgewicht, kan natuurlijk zo zijn dat er sprake is van erfelijke aanleg. het is niet anders . dat is lastig en niemand is voor zijn lol te dik, maar je kan er natuurlijk wel wat aan doen, je voedings patroo aanpassen. zeker geen makkelijke opgave, maar toch, elk pondje komt door het mondje.. erfelijk of niet, en er zijn genoeg instanties die je daarbij kunnen adviseren.

en nogmaals je kan kinderen geen "volwassen" verantwoording geven. daar zijn het kinderen voor. de vraag die veel interessanter is waar zijn de ouders ?
als voorbeeld en als opvoeder? en aangezien er op dat gebied er nogal wat steken vallen, moet de overheid hier duidelijkere regels stellen. en de volwassen aanspreken op hun verantwoordelijkheid richting kinderen.
en daar ook hulp bij bieden, want geen mens wil zijn kind dit aandoen..

dus weer een nobele taak , voor de overheid..