Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-06-2012 12:12:50
Voeding & Gezondheid

Wie kent alcacil slimming shots van tell sell?

Lieve zoekster , blijkbaar mailde we tegelijkertijd want anders had ik je in mijn laatste schrijven zeker vermeld.
jou vraag is dan ook al beantwoordt wat betrefd een 2de keer bloedprikken.
en hopelijk heb je ook gelijk dat een arts die pillen voorschrijft uit ons belang en niet uit winstbejacht.
maar wil je toch een voorbeeld geven wat mij overkwam met de bloeddruk pil.
10 jaar geleden werd er bij mij hoge bloeddruk vastgesteld , was daar ook niet echt verbaast om want mijn moeder en oudere broers hadden dat toen allang.
nu was mijn bloeddruk schrikbarend hoog te noemen 240 om 130 dus mijn toemalige huisarts schreef me gelijk pillen voor , en logisch natuurlijk.
maar dat kom je in een molen van onderzoeken terecht en kreeg ook een 24 uurs bloeddrukmeter om.
de uitslag daarvan was dat ik een perfecte bloeddruk had en ik was uiteraard een paar dagen van te voren gestopt met die bloeddrukpil.
dus de conclusie was dat ik een wachtkamer bloeddruk had , met andere woorden dat je je van te voren al zo druk maakt dat je bij een arts zit dat je bloeddruk gelijk stijgt :)) .
dat kon ik mijn geval ook best kloppen want mijn angst voor doktoren is als kind al begonnen toen mijn amandelen geknipt moesten worden hahah.
toen nog zonder narcose he , die sadisten, kunnen ze wel tegen zo'n lief klein meisje ? :)))
maar goed toendertijd heb ik er verder niet bij stil gestaan , druk druk druk he maar nu 10 jaar later vraag ik me nu dus af waarom mijn huisarts me die betablokkers niet weer afgenomen heeft?
nu was me dat ook niet meer gebeurt want ik weet inmiddels wat die rommel in je lijf doet.
het is een heel simpel optel sommetje , door die chemische middelen is je lever zo druk met het verwerken ervan , zo ook met zoetstoffen en dergelijke dat het geen tijd meer heeft om de vetten te verbranden.
dus nu weet ik ook waarom ik in die jaren veel moeilijker als normaal afviel , uiteraard wordt je ook ouder en leeftijd etc. maar toch...
maar ja het staat niet in de bijsluiter van de bloeddrukverlagende middelen dus dan is het volgens de arts niet de oorzaak he.
ik lees daar nu dus allerlei studies over en begrijp nu eindelijk waarom mijn lichaam zo reageert als hij nu doet.
maar ja , als ik nu wil stoppen met die middelen wat ik natuurlijk als eens geprobeert heb wordt je echt heel naar dus met andere woorden je lichaam is eraan verslaafd en kan er dus niet meer van buiten.
nu had ik natuurlijk zelf ook beter moeten opletten maar ja ik ging er toen nog vanuit dat een arts het beste met je voorheeft en ik stelde dus geen vragen.
tegenwoordig weet ik dus beter en vandaar dat ik zo gekant ben tegen de eventuele suiker pil , snap je ? :))
maar ook jij weer bedankt voor het reageren meis en we kunnen alleen maar van elkaar leren toch?:))

groetjes ,
aricia.