Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

comret2
comret2 - 13-07-2012 13:27:36
Vrije tijd & Tuin

Catwatch werk dit of niet ????

Hallo vliegenderob.


vind ik ook maar dan moeten die gegevens toch wél eerst opgezocht worden. ook mogelijke "fouten" en zelfs fraude van een receptionist worden dan uitgesloten maar, ik schreef ook al, gemakzucht kan een rol spelen. daarnaast zal het vaak sneller gaan als er meteen een kopie wordt bijgeleverd. vraag het anders eens als je er weer bent. ik ben benieuwd naar het antwoord, schrijf je dat even?

je bent het wel met me eens maar geeft ook aan dat gemakzucht een rolspeelft.

als het goed is heeft men bij de eerste keer je gegevens gezien, gecontroleerd, gekopiëerd en opgeslagen in het computersysteem.
dus kan mijn de gegevens zo opvragen en controleren of de gegevens op het document overeenkomen met de gegevens die zij hebben. klopt dit niet dan pas is er eventuele actie nodig of moeten ingeval van een nieuw/verlengd document en/of verandering van adres cq gegevens dit in het computersysteem worden aangepast.
dus m.i. geen probleem en onnodig steeds weer het document te kopieren.
tegenwoordig zie je zelfs steeds meer camera's op de balie staan bij o.a. ziekenhuizen en vraagt men netjes zoals het hoort of ze een foto van je mogen maken. in dit geval met de mededeling dat de behandelende arts dan een beeld van je hebt met wie hij straks een consult heeft en als je daar vaker komt makkelijker voor de geest kan halen wie die patiënt ook al weer was.
hier heb ik onder voorwaarden geen probleem me en kan men ook zien of het dezelfde persoon is waar men de gegevens al van heeft.
lijkt me een goed systeem zolang het dan ook maar gebruikt wordt voor dit doel.
hier lijkt me het ook een stuk moeilijker fraude te plegen of je moet een hele goede grimeur hebben (lol).
verder vind ik dus dat er geen kopiën mogen gemaakt en alleen gegevens gecontroleerd mogen worden zonder o.a. bsn nr. tenzij dat wettelijk verplicht is.

groet jan willem alias comret2