Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jz
jzanten64 - 17-07-2012 12:48:37
Voeding & Gezondheid

Enig idee wat dit nu weer is?

Trend, lees het nou maar wel !! misschien geef je dan wat minder slecht geinformeerde antwoorden in het vervolg.

dit soort mails is een groot probleem, net als de nieuwste trend : zogenaamde medewerkers van microsoft bellen je op met de mededeling dat je computer gehackt is ; doe je wat ze zeggen dan wordt een keylogger geinstalleerd, en kunnen ze meeliften op telebankieren .

dit soort social engineering is phishing, en honderden mensen worden er steeds de dupe van.

beste is om, wanneer je mails niet vertrouwd, even te googlen op een opvallend ding in zulke mails, bv een mail adres. in 90% van de gevallen kom je dan uit op een "hoax"-beschrijving of security.nl en deze sites geven dan exact aan wat de mail doet, of waar de mensen op uit zijn.

doe het niet af met "alleen stommelingen vallen hiervoor", het overkomt bedrijven, ouderen (en die zijn niet stom) en vele, vele anderen.

met vriendelijke groet,
jan van zanten
ict security advisor.