Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-07-2012 16:07:00
Computers & Telefonie

Hoe herstel ik een gecrashte externe harde schijf?

Het probleem zit heel vaak in de externe stroomadapter voor de harde schijf.
er wordt voor de partities meestal fat32 toegepast op externe schijven.
dat heeft het voordeel dat de schijf universeel toegankelijk is, maar fouten worden niet hersteld zonder schijfcontrole uit te voeren.

probeer eerst dit:
sluit de adapter aan op de harde schijf, maar nog niet op het stopcontact.
zorg dat de schakelaar voor de externe harde schijf al aan staat en steek dan pas de stekker van de adapter in het stopcontact.

het komt ook wel voor dat de schijf opnieuw geïnitialiseerd dient te worden met schijfbeheer. controleer of de schijf in schijfbeheer getoond wordt en klik met de rechter muisknop op de schijf.
indien offline, dan zet je de schijf online en vervolgens maak je ntfs partities.
ntfs (met automatisch fouten herstellen) is veel betrouwbaarder dan fat32. het kan echter zijn dat het stuurprogramma voor de usb poorten niet goed bijgewerkt is en niet goed kan omgaan met foutherstel.

klein nadeel van ntfs partities is dat op een andere computer de toegang weleens geweigerd zou kunnen worden. dat probleem kan overigens eenvoudig verholpen worden.