Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rissiejjj - 10-08-2012 19:13:12
Huishouden & Energie

Parkiet heeft ei (eren) gelegd

Ik zou er ook nog even een serieus antwoord achteraan gooien.
ik kweek zelf met valkparkieten en ik weet niet wat je bedoelt met parkieten.
kunnen er velen zijn.

de eitjes kun je gewoon laten liggen en raad het ook aan om ze te laten liggen.
als je ook een mannetje hebt kunnen ze bevrucht zijn en dan kun je ze gewoon hun gang laten gaan. schouwen kun je doen na 4 dagen, dan zijn de adertjes zichtbaar. wel na 4 dagen broeden, soms broeden ze niet vanaf dag 1 namelijk.
als ze bevrucht zijn mag je zo'n 18 tot 21 dagen rekenen voor ze uitkomen. nu al extra eivoer verstrekken en ook zorgen voor genoeg kalk, dit doe je doormiddel van een sepia blok en mineralen blok. verder moeten ze grit en maagkiezel hebben. zodra het eerste jong er is kun je gaan beginnen met nat bruin brood en macaroni en rijst voeren, dit voeren zij aan de jongen.
houd er wel rekening mee dat een eerste nest door de onervarenheid van de ouders vaak mislukt.

als je de eitjes weg gaat halen nu direct heb je grote kans dat het popje door blijft leggen met als gevolg dat ze legnood kan krijgen en gewoon volledig uitgeput raakt. eitjes dus laten liggen tot je koppeltje hun interesse erin verliest.

als forum voor verdere vragen raad ik je deze aan: http://www.parkietenfun.nl/index.php">parkietenforum