Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ramonnetje
ramonnetje - 17-08-2012 11:35:05
Computers & Telefonie

Kpn misleid klanten met glasvezel

Het was netjes geweest als kpn iedere klant een brief met uitleg zou hebben gestuurd. het lijkt er op dat kpn vindt dat 'als het op tv is geweest' iedereen het dan ook weet..

in zo'n geval is het eigenlijk gebruikelijk dat het bedrijf de mogelijkheid direct biedt om een contract te ontbinden of een vervangende service aan te bieden.

dat klanten de rekening nog steeds onder de noemer 'kpn glasvezel' gepresenteerd krijgen is puur administratief: het product is nu eenmaal onder die naam op de markt gekomen en kan niet zomaar even gewijzigd worden.

--

=vagcom schreef op zondag 12 aug 2012, 21:17:=: de huidige generatie computers is prima geschikt voor glasvezel, alleen uw computer niet vagcom

niet één pc van de nog huidige generatie kan optimaal gebruik maken van de geboden snelheid van glasvezel, zelfs mijn mac apple niet!

wat u misschien prima vind ben ik totaal niet mee tevreden en voegt weinig tot niets toe aan de snelheid die ik nu geniet...

ik heb zelf 100mbit glasvezel. ik kan prima optimaal gebruik maken van de snelheid, zowel up- als down. mijn wifi-modem haalt (theoretisch) 300mbit maar ik heb een vaste gbit lijn er op zitten voor optimale snelheid.

een enkele harde schijf in een pc haalt volgens de sata-300 of sata-600 richtlijn op een daarvoor geschikte harde schijf theoretisch dus 300/8=37.5 mb/s of 600/8= 75 mb/s volgens mij heb je nog niet eens raid nodig om die snelheden weg te kunnen schrijven op een snelle schijf..

wat je tevens niet verteld is welke snelheid je het überhaupt over hebt, glasvezel is er bijvoorbeeld in 50/50, 75/75, 100/100 en nog hoger. kan jouw oude pc die snelheid van 100/100 niet aan? dan heb je een pc uit het win3.x tijdperk (inmiddels 18 jaar oud ongeveer) en moet je echt een nieuwe kopen.. ik bedoel, je gaat toch niet glasvezel betalen à 50,-tot 150,- per maand als je met zo'n oud beestje zit??

als mijn terminologie van componenten en snelheden jou niets zeggen ben je een discussie aan het voeren over iets waar je totaal geen verstand van hebt..

op één ding ben ik het wel eens: verreweg de meeste mensen hebben dit soort snelheden helemaal niet nodig en ondanks wat upc in zijn reclame beweert is adsl voor het gros van de gebruikers prima.