Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 07-09-2012 09:38:23
Computers & Telefonie

Belcompany garantie vervallen door openen

[quote=rebas schreef op vrijdag 7 sep 2012, 07:55]
en inderdaad de ene winkel is de andere niet. ik heb ook goede,fatsoenlijke behandelingen meegemaakt, maar het merendeel is in eerste instantie afhoudend, en probeert tamelijk intimiderend onder garantiegevallen uit te komen waarbij ik vermoed dat ze dat zeker 75% van de gevallen ook (onterecht) lukt.
is het daarbij wat zij fout doen qua uitingen van de consumentenbond?
dan is inderdaad het merendeel dat moeilijk doet, immers hoeven de ondernemers en fabrikanten niet die garantiezaken aan te houden zoals de consumentenbond die verkondigd.

vergeet niet dat garantie geen recht is, maar een gunst van de verkopende partij en fabrikant.

veel mensen halen de regels van conformiteit en garantie door elkaar. vooral voor de consument kan dat zeer verwarrend zijn. het is ook moeilijke materie.
als je echter verder kijkt dan je neus lang is, zul je zien dat de meeste "regels" die de consumentenbond verkondigd gewoon gebaseerd is op hun eigen mening en niet de basis heeft van de lettertjes van de wetgeving.


met die telefoon zijn alle tekenen in jouw nadeel. en wat jij er ook van vindt en wat de mening van de consumentenbond ook is, de winkelier en fabrikant bepalen zelf tegen welke condities zij garantie verstrekken. en zij hebben bepaald (en terecht) dat als het product zonder toestemming van de verkopende partij of fabrikant door derden geopend is, dat de garantie vervalt.
maar ook kijkend naar de regels van de conformiteit is het logisch dat de winkelier en fabrikant aangeven dat het product ongeoorloofd geopend is geweest. de reden: zij kunnen dan niet meer bewijzen dat het product wel volgens de koopovereenkomst was.