Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
rebas - 07-09-2012 21:31:53
Computers & Telefonie

Belcompany garantie vervallen door openen

Nog een keer dan....
1- garantie is een gunst van de verkoper/producent. dit toestel is met garantie verkocht. onder voorbehoud van de garantievoorwaarden is de verkoper daarmee ook zijn verplichting aangegaan met mij. de garantievoorwaarden zeggen dat indien het toestel door derden geopend is geweest, de garantie vervalt.
-het toestel is sinds het in mijn bezit is niet geopend geweest. daar is ook geen enkel bewijs voor. dat durf ik (ik chasseer nu) onder ede te verklaren. belcompany zal het niet lukken om onder ede te verklaren dat het toestel wel is geopend na de verkoop aan mij. simpelweg omdat daar geen enkel bewijs voor is. krasjes op schroefjes zijn nog geen verbroken zegel. (en afgezien daarvan, het is niet geopend geweest).
indien belcompany niet hard kan maken dat ik de garantievoorwaarden geschonden heb, zijn zij wettelijk verplicht hun aangegane verplichting na te komen. immers, de klant heeft het toestel onder die voorwaarden gekocht.

2- afgezien van het garantie verhaal is een verkoper/producent in de eu wettelijk verplicht een deugdelijk, naar de huidige stand der techniek, toestel te leveren. het wettelijke ce stempel is daar onder meer getuige van. als een producent slim is kan hij dat ce certificaat onderbouwen met testrapporten.
een volume toets die zonder aanleiding, bij normaal gebruik van het toestel af valt, is te bestempelen als een ondeugdelijk toetstel. zeker als dat bij meerdere toestellen voorkomt (en dat is met een beetje googlen snel aan te tonen). ook hierbij heeft de verkoper de wetttelijke plicht om voor een oplossing te zorgen.

3-met de consumentenbond heb ik niets te maken. liever met goed fatsoen.