Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-10-2012 01:54:20
Computers & Telefonie

Thh products betrouwbaar?

Ik vind dat niet kunnen omdat de ts gewoon een vraag plaatst zonder onderbouwing waar er schijnbaar een indruk gewekt wordt bij de lezers van deze vraag, dat dit bedrijf daarom dan wel niet in orde zal zijn.

zo las ik de reacties op de vraag ook even vluchtig door en het leek wel dat er iemand een eerste steen had geworpen en dat de rest dan volgde.

dat laatste vind ik voor kleine ondernemingen een kwalijke zaak. zo had ik mijn eerste telefoon mooi kwijt namens het fijne tnt post dat we hier hebben.

laat ik dit even uitleggen. ik bestel heel erg veel in het buitenland maar ook via marktplaats en dit gaat over het algemeen goed. nu zijn dat veelal geringe bedragen geweest en ben ik ook wel eens iets gaan halen omdat ik het wel graag wilde maar de indruk had dat de aanbieder wel eens van plan kon zijn om met de noorderzon te vertrekken.

echter, de dag dat tnt post werd overgenomen, was er ook een pakketje zoek voor het eerst en ik zit al 7 jaar op marktplaats. dus ik hun 50 cent per minuut nummer bellen, nou er zou naar gezocht worden. gewoon weg. de inhoud was volledig waardeloos of je moest net een stukje bekleding willen hebben van de auto welke ik heb.

er moest toen nog ingevuld worden wat er in het pakket zat. dit zou handig voor de posterijen zijn om iets terug te vinden dat weg is. enkel het gewicht zou te onduidelijk zijn voor ze.

dus ik voel de bui al hangen, ik dat niet invullen maar de supermarktpersoon mij vragen wat er in zit want het moet ingevuld worden. dat vind ik al enorm lomp en volgens mij is er zoiets als briefgeheim maar op zo een moment ga ik niet een supermarktmedewerker wat afbranden om mijn zin te krijgen, ik denk laat maar ik los het zelf wel op.

dus ik auto onderdelen versturen, het waren daardoor meestal zware pakketten, ik vul in, 'ijzer'.

dat was voldoende. dus ik denk, okee, als ze dat accepteren dan maakt het mij ook niet meer uit.

maar ja, ik zit dus bij een autoclub en andere mensen denken dan niet heel veel verder of zijn minder alert op mogelijk gevaar, ter goeder trouw noemen ze dat en die vullen in 'katalysator'.

dat is een onderdeel dat je voor 25 euro kan inleveren bij de ijzer boer en als het nu een nieuwe was zou die 2e hands wl meer opleveren ook.

maar prompt weg dus.

daarom vulde ik ijzer in.

maar nu hoeft het weer niet ingevuld te worden en hoewel de schade met mijn eerste pakket 15 euro met verzendkosten was, plus het bellen 10 minuten, 5 euro krijg je van tnt post te horen, ja pakket weg = pech.

ik doe tegenwoordig vrijwel alles en zeker met enige waarde aangetekend en erger mij aan het feit dat tnt post daardoor meer verdiend, want dat gun ik ze natuurlijk niet. dan gaan ze alle rode brievenbussen vervangen en alle rode auto's oranje maken en dan ontslaan ze daarna mensen want ja het geld is op.

daar kan ik mij druk over maken, als ik dan een auto laat overschrijven bij de bruna en daar staan twee meiden van net 18 die ik dan ga uitleggen hoe je dat doet... tnt post is volkomen gek geworden volgens mij.

maar goed, dan die afdeling zoek geraakte pakketten van ze, vind ik ook erg slechte zaak, mijn smartphone staat op afgeleverd.

maar ik geen smartphone hebben. geen briefje in mijn bus bij welke buur het is neergepletterd, ik vind het nogal onbeleefd om dat zo te doen, en ik heb er nogal wat want ik woon in een flat.

tnt behoort enkel de directe buren te benaderen, dus links en rechts zeg maar en aan de overkant, ik neem aan alleen recht tegenover.

verders kan er soms geen briefje van af, barcode's zijn niet te lezen, er staat geen naam onder, de afzender wordt niet ingevuld.

maar ja, ik had een paar dagen nodig om de buren te bereiken die doen ook altijd niet open, een buur die niet zo de nederlandse taal beheerst deed wat verdacht vond ik dus ik nog twijfelen ook.

maar goed, beetje doorzagen, heb meer dan vaak pakketten daar aangenomen van ze en soms ligt dat twee weken in hun huis maar ze zullen niet op mijn deur gaan kloppen, zij wachten tot ik kom. maar ja, als ik geen briefje krijg...

dusseh, toen die smartphone, hardstikke weg, stond wel op afgeleverd op de tnt site.

dus ik daar maar dit bedrijf benaderen en die zegt terecht aan mij, ja maar ik wil je wel geloven, maar kan jij bewijzen dat het pakket weg is en niet dat je gewoon een 2e telefoon mij afhandig probeert te maken?

toen zei ik, ja dat is zo, ik kan niets bewijzen, maar hij stelde voor dat hij eerst tnt kon contacteren voor dat pakket, nu had ik willen zeggen, mooi niet stuur maar gewoon een telefoon maar je behoort een tegenpartij wel in de gelegenheid te stellen om iets op te lossen, dat hoeft dan niet altijd op de manier zoals ik dat zou willen.

dat is gebeurd en wat zegt tnt, ja pakket afgeleverd. als het is afgeleverd dan kan het ook bij de buren zijn. sterker nog, er werd gezegd dat het zo kon zijn dat iemand anders in mijn woning dit pakket heeft aangenomen. ik woon alleen.

maar toen zeiden ze ja eh we hebben gekeken, moet ik maar geloven dus en ze weten welke bezorger dat is geweest, die tekent namelijk voor die pakketten van jou en mij, datum was ook bekend maar het was niet de reguliere postbode, dat weet ik inmiddels, het was 'zo een gast op een busje'.

nu had ik eens keer bezoek en ik zag de zoveelste postbode die ik nog nooit had gezien met mijn post en die bezoeker zegt wat doet die 10 jaar celstraf daar? ik zeg, dat is mijn postbode.

nu is het wel zo dat ik weer een vaste bode heb gelukkig, ik ga er maar even vanuit dat het dan overal zo is, en die vult wel een briefje in en zijn handschrift is ook leesbaar.

maar op vrijdag en zaterdag komt er nog steeds iemand langs, soms in een tnt bus soms in een roestige witte vw en ik dan uit mijn raampje loeren want wie is dat dan, wat doet die, nou als je dat ziet, dat is geen postbode, dat zijn mensen die een hondenbaan hebben en er zelf ook maar een zooitje van maken. triest is het.

maar goed, tnt neemt geen verantwoording voor je 6,75 pakket, ze doen er geen mallemoer mee. staat als bezorgd, dus klaar. dat de postbode dan niks invult of zelfs geen briefje achterlaat of wel invult maar niet te lezen, schijnt niet in hun kwaliteitscontrole opgenomen te zijn.

met hun solliciatieprocedure heb ik ook problemen zeg maar.

door zo te handelen beschermt tnt bezorgers die er een puinbak van maken. onttrekken zichzelf aan verantwoording en maken het maar duurder en de kwaliteit slechter.

maar goed, ik heb dus op mijn mooie blauwe ogen een nieuwe telefoon gekregen, want deze aanbieder zij wat wil je dat er gebeurt. ik zei, mij kost het anderhalve meier, jij kan het nog op je omzetbelasting afschrijven, want wie betaalt hier, de belastingdienst (schade geleden door bedrijf is aftrekbaar).

dat zou hij wel even uitzoeken en hij zei ook nog dat het honderden keren goed was gegaan en dat vond ik erg veel maar hij zij het.

met andere woorden, dit was de eerste keer.

gewoon nieuwe spullen gekregen, kreeg nog een e-mail zou paar dagen langer duren want dit model was even niet voorradig en die werden besteld per vliegtuig uit china (dat komt snel, normale post 10 dagen ongeveer maar als het er 25 zijn is het nog normaal zeg maar)

dus ook hier weer mooi mats gekregen maar ik heb zelf wel actie moeten ondernemen en ik stel ook voor dat andere dit ook doen.

dit neemt niet weg dat ik je genoemde punt goed begrijp winterman.

laat ik zeggen dat ik het in dit geval niet vind kunnen en dus niet generaliseren, sorry, was een beetje boos.

dit omdat ik ook internetbedrijfjes heb gehad en aan internationale handel heb gedaan en ook gemerkt heb hoe schadelijk een berichtje getikt in nog geen 20 seconden kan zijn voor je eigen toekomst terwijl er eigenlijk niet veel staat en wat ik ook miste, directe ervaring met dit bedrijf, dat is toch nodig om iets te mogen zeggen vind ik, anders moet je toch zelf wat meer doen dan een berichtje er uit gooien, maar goed de tips heb ik al gegeven, anders rembours doen paar euro extra op de kosten van een telefoon moet het probleem toch niet zijn.

zou ik wel weer mee uitkijken met marktplaats dan kan je een baksteen krijgen, schijnt nogal te gebeuren met telefoons. heb ik maar gehoord dus.

maar goed waarom dit lange verhaal, omdat ik het wel vind kunnen om een hartgrondig te klagen over tnt post want het is behoorlijk om te janken met ze.

het is wel zo dat je pakketten wel kan laten bezorgen bij het afhaalpunt tegenwoordig, maar dat is nog onbekend en webshops hebben die optie ook niet al ingebouwd in hun webshop zeg maar.

maar ik vind dat wel handig, noodgedwongen door de slechte service van tnt en omdat het mij weinig interesseert of ik iets maandag al in huis heb of 2 dagen later zelf ophaal, laat ik mijn onverzekerde pakket wel liggen in een onafgesloten ruimte van een supermarkt.

daar ligt het namelijk veiliger.

zo, daarom sta ik tnt te bashen, tnt gaat er niet aan onder. kleine bedrijven kunnen er de doodsteek mee krijgen en dat alleen omdat iemand denkt om even snel antwoord te krijgen. dat gaat lastig met kleine bedrijven.

dan moet dat bedrijf minstens een klant hebben gehad die zo gek is om tijd te steken in dit forum ;)

verders, vind ik het leuk om te horen dat er kennelijk iets schijnt te gebeuren en dat er een keurmerk is gekomen, ik heb even niet gekeken naar dat keurmerk, maar waar vind ik die recensies dan, die wil ik wel lezen (ben alleen niet bekend met dit forum of zou weten waar ik naar toe moet gaan nu)

enne, keurmerken, leuk maar ik kan ook wel een keurmerk maken.

in elk geval deze voor tnt post

[x] ongeschikt

en deze voor thh

[x] geschikt

echt waar, geschikte kerel daar heb er wel een uur mee aan de telefoon gezeten en een stuk of 5 mails op hem afgevuurd die niet allemaal makkelijk te beantwoorden waren en het is tot een goede uitkomst gebracht.