Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jaap010 - 25-10-2012 03:06:06
Voeding & Gezondheid

Rosaki druiven

[quote=corzijlstra schreef op donderdag 25 okt 2012, 00:13][quote=tenormin schreef op dinsdag 27 sep 2011, 12:22]las op internet dat er voldoende de koop waren op knossos; duur druifje dan, dat wel. nee onzin, de druif is niet te koop omdat er weinig vraag naar is en de groenheer wil toch verdook ienen.

als rosakidruiven niet meer op de nederlandse markt worden aangevoerd wordt er ook minder naar gevraagd in nederland. als ze wel weer op de nederlandse markt worden aangevoerd komt er vanzelf weer meer vraag naar in nederland.



ze kunnen niet meer aangevoerd worden omdat ze alles omgezaagd hebben en de druivenstokken geënt hebben met andere rassen zoals de thomson druif.
kijk maar naar de herkomst van de druiven nu, er komt genoeg uit griekenland alleen geen rosaki's meer omdat:

a. er zitten pitten in

b. ze zijn los van de tros dus als de handelaar alle trossen heeft verkocht blijven
er veel losse druiven over en die wilt niemand.

c. hoe lekker ze ook zijn, ze zien er niet uit (ikzelf zocht altijd de bruinige
trossen uit want die zijn het zoetst)

d. de nieuwe rassen zullen ook wel zo gekweekt zijn dat ze beter tegen
ziektes bestand zijn,makkelijker te plukken en ga zo maar door.

er zullen best nog wel kleine boerderijen zijn die ze nog wel kweken maar dat is voor de lokale markt, vandaar dat ze in griekenland nog wel te koop zijn.

ik heb er mee leren leven dat zul jij ook moeten doen, er komen geen containers met rosaki druiven meer in rotterdam, (ik heb er volop naar ook bij de groothandels en die vertellen mij allemaal het zelfde)