Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-07-2005 16:39:52
Auto & Vervoer

Apk

hai,


die postduif die lacht ze eigen rot als hij dit allemaal ziet, hij stelt een vraag en andere vliegen elkaar onderhand in de haren.


wel, bij het ministerie kwam ik weer iets tegen wat misschien bij sommige ook geen duidelijk zal verschaffen, maar laat ik er wel bij zeggen dat coulance en wet ook wel samen, kunnen, gaan.


artikel overgenomen van de verkeershandhaving.


 


[]wanneer moet uw voertuig gekeurd worden?



de zogenaamde ‘datum van eerste toelating’ is bepalend voor de keuring. deze datum is vermeld op kentekenbewijzen afgegeven na 1 januari 1995. bij kentekenbewijzen afgegeven vóór deze datum is de datum van eerste toelating meestal de afgiftedatum van het voertuigbewijs.


drie jaar na deze datum moet een personenauto of bestelauto voor het eerst zijn gekeurd en daarna ieder jaar. zware bedrijfsvoertuigen moeten één jaar na genoemde datum voor het eerst zijn gekeurd. u kunt het voertuig al vanaf twee maanden vóór de keuringsdatum laten keuren. als het voertuig niet, of niet tijdig is goedgekeurd, kunt u een bekeuring krijgen.


op apk-vervaldatum online raadplegen kunt u bekijken voor welke datum uw voertuig apk-goedgekeurd moet zijn (dat kan alleen als het voertuig al eerder een apk-keuring heeft ondergaan).


met ingang van 22 november 2004 informeert de rdw u vroegtijdig wanneer uw voertuig uiterlijk apk-goedgekeurd moet zijn.


[]


wel ik hoop dat die postduif nu informatie genoeg heeft en zijn voordeel hiemee kan doen, de bedragen van boetes zijn reeds vermeld.


willemg