Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-01-2013 22:50:08
Geldzaken & Recht

Internet diensten afneembaar door simpele druk op ok button

Ja, zoals iemand al aangaf, kan dit. uw 06 nummer (eventueel in combinatie met uw imeinummer van de telefoon zelf) en uw abonnement bij uw provider zijn unieke gegevens waar alleen u over kan beschikken. het is daardoor dus mogelijk om met die gegevens een overeenkomst aan te gaan omdat deze gegevens dus te herleiden zijn naar u.

in de wet is alleen in zeer specifieke gevallen aangegeven hoe een overeenkomst eruit moet zien zodat daar rechten en plichten aan ontleent kunnen worden. denk hierbij aan de aankoop van een huis. de wet schrijft dat daartoe (onder meer) een ondertekende koopovereenkomst voor nodig is.

voor eenvoudige overeenkomsten is niets voorgeschreven. meent men dat de overeenkomst niet bestaat dan kan dit aangevochten worden bij de rechter.
in uw geval zal de overeenkomst naar alle waarschijnlijkheid via uw itunes account gegaan. waarschijnlijk logt u automatisch in op dit account (wat overigens ook een uniek gegeven) is en kon daardoor het abonnement gestart worden.
vervolgens heeft u keurig een sms ontvangen waarin de overeenkomst werd bevestigd.

niet elke overeenkomst hoeft schriftelijk bevestigd te worden hoewel in geval van een geschil dit nog wel eens van belang kan zijn (maar niet hoeft te zijn als het bestaan van de overeenkomst ook anderzijds afdoende kan worden aangetoond.

voor die 4,50 hoeft u geen procedure aan te spannen zelfs al zou u gelijk hebben dan kost het u meer dan dit bedrag.

wijze les is dat smartphone geen speelgoed zijn voor kleine kinderen.

overigens ook niet altijd voor grote "kinderen" gezien de " onverwachte" hoge rekeningen die sommige posters op dit forum blijken te hebben ontvangen.