Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

weetnietveel
weetnietveel - 04-02-2013 19:53:19
Voeding & Gezondheid

Schoolfoto's betalen

[quote=alfatrion schreef op maandag 4 feb 2013, 17:44]plcone,

het is niet ondenkbaar. of hij dat feitelijk ook kan weet alleen de fotograaf. hierover liegen raad ik trouwens af. als het uitkomt ben je niet meer geloofwaardig.

dearagain,

voor een oneerlijke handelspraktijk is het bestaan van een overeenkomst noodzakelijk. en het bestaan van een overeenkomst maakt de toezending gevraagd. het is onmogelijk dat er zowel een oneerlijke handelspraktijk is gepleegd als dat de foto is toegezonden om iemand tot een koop te bewegen. het is het een of het ander, maar niet allebei.

het is de fotograaf die zal moeten stellen dat hij overeenkomst heeft en met wie. als het kind nu stellig betwist en aangeeft dat hij de foto heeft meegekregen om aan zijn ouder te geven, dan moet de fotograaf vervolgens bewijs overleggen. als de fotograaf geen bewijs kan overleggen, dan is de juridische werkelijkheid dat er geen koopovereenkomst tussen het kind en hem is gesloten. in dat geval kan de ouder de foto met de factuur opvatten als hem bewegen tot een koop en de foto houden als zijnde gratis.

als het kind dit niet betwist of de fotograaf overtuigend bewijs heeft dan is er wel een overeenkomst tussen het kind en hem gesloten. met het bestaan van een overeenkomst is een verweer dat de foto het kind is toegezonden ten einde hem tot een koop te bewegen gedoemd om te falen.

voor kinderen van deze leeftijd zijn er speciale bankrekeningen. kinderen van deze leeftijd kunnen een koopovereenkomst in de kern best begrijpen. je moet betalen voor wat je krijgt. als dit alles is dan zie geen oneerlijke handelspraktijk.

jemig wat een gezeik, het gaat om een schoolfoto, moniek betaal of stuur die foto's terug en kom de volgende keer met iets interessanters.