Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jolijn nr.2
jolijn nr.2 - 05-02-2013 17:33:50
Voeding & Gezondheid

Schoolfoto's betalen

het kind kan de ouders binden aan een overeenkomst met een derde als het elementaire zaken van geringe waarde betreft waarbij de wederpartij begrijpt of mag begrijpen dat het kind bevoegd is. het kind is met betrekking tot de schoolfoto’s handelingsonbevoegd om zijn/haar ouders te binden. en misschien zelfs handelingsonbekwaam om zelf die overeenkomst aan te gaan.

een schoolfoto vind ik geen elementaire zaak, ben ik met je eens. de waarde vind ik wel gering, in elk geval dusdanig dat enige verantwoordelijk daarvoor bij het kind gelegd kan worden.
er zijn diverse momenten waarop het kind er op gewezen kan worden 'geen overeenkomst' aan te gaan:
- als op de site van school/schoolgids gelezen wordt dat er 1 x per jaar een foto wordt gemaakt
- als het middels een nieuwsbrief aangekondigd wordt
- heeft kind onverhoopt zich toch laten portretteren, kun je hem alsnog zeggen 'als je die foto's mee krijgt, pas op, niet aannemen'.

maar goed, misschien is er inderdaad een grond om betaling of teruggeven niet te verplichten, als maar genoeg mensen zo handelen, zullen de fotografen vanzelf er anders mee omgaan toch?
tot die tijd zul je je kind de boodschap moeten meegegeven dat 'ie van z'n ouders niet op de foto mag/niks van vreemde fotografen mag aannemen.