Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-03-2013 10:46:04
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

Een paar zaken die ik niet begrijp. hoe heeft de executeur de woning kunnen verkopen zonder uw medewerking? dat is namelijk in nederland niet mogelijk zonder dat de erfgenamen ook daarvoor getekend hebben.

hoe is het mogelijk dat u niet zelf regelmatig controle hebt uitgeoefend op de werkzaamheden van de executeur?

waar baseert u uw opvatting op dat in belgië de executeur niet meer toegestaan is? daar heeft het beestje een andere naam, te weten: "vereffenaar". de functie bestaat ook wel degelijk. een executeur wordt juist benoemd om bijvoorbeeld te voorkomen dat meerdere erfgenamen gezamenlijk zaken moeten regelen of om er voor te zorgen dat iemand met verstand van zaken de erfenis kan regelen.

dat de toevoeging is geweigerd is een gevolg van het erfrecht. het enkele feit dat u het geld nog niet op de rekening had, maakt niet dat u nog geen eigenaar was. eigenaar was u al op het moment dat uw moeder overleed. anders zou er een periode zijn dat niemand eigenaar is van de zaken die uw moeder nagelaten heeft. de raad van de rechtsbijstand heeft dus naar de financiële situatie van dat moment moeten kijken.

u kunt altijd nog aangifte doen tegen de executeur, hem laten ontslaan via de rechter en schadevergoeding eisen.