Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-03-2013 14:19:20
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

@zoekster

volgens marcel, in dat andere topic, zou dus een executeur een woning niet kunnen verkopen. daar was de vraag, als ik me wel herinner, hoe je er achter komt of je erfgenaam bent of niet. zuster van overleden broer zonder kinderen en vrouw? en uiteindelijk de vraag, wie controleert de executeur?

het zou kunnen zijn dat in het geval van deze ts hij wel toestemming heeft gegeven tot verkoop, maar niet de revenuen heeft ontvangen.

de wet is nu, van wanneer weet ik niet precies, dat de executeur aansprakelijk is voor het betalen van de erfrechten. zoals marcel al opmerkte i.v.m. de edeweissroute.

ts heeft het erover dat het voor de rechter komt, maar wat precies is mij niet duidelijk.

waarom ts ook op straat staat, zoals hij zegt, weet ik ook niet.

ik kan mij ook niet voorstellen dat de belastingdienst die erfrechten nog op ts zal proberen te verhalen. zijn inkomen zit al onder het minimum, onder de beslagvrije voet.

voor wat betreft uw laatste opmerking, zou het zo kunnen zijn, dat de ouders van ts testamenten hebben opgemaakt met een langstlevendeclausule en dat testament van moeder is gewoon in stand gebleven na het overlijden van zijn vader. dat gebeurt natuurlijk heel vaak. van mijn moeder was er ook nog gewoon een testament, nadat mijn vader was overleden, terwijl na haar overlijden alles gelijkmatig en zonder bijzonderheden naar de kinderen moest. kostte dus wel het nodige aan eigenlijk een overbodige verklaring van erfrecht.

moeilijke materie.