Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2013 18:15:30
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

Tijger,
het erfrecht kan ook niet voldaan zijn, aangezien het erfrecht in boek 4 van het burgerlijk wetboek is opgegeven en de privaatrechtelijke regels inzake het erfrecht bevat.

waarschijnlijk wordt de erfbelasting bedoeld. dat is een schuld van de nalatenschap. als de executeur heeft kunnen aantonen dat verkoop en levering van de woning nodig was om onder meer die schuld te voldoen en er verder onvoldoende vermogensbestanddelen waren om de erfbelasting te voldoen, dan kan een notaris onder omstandigheden soms mee moeten werken aan de overdracht.

het informeren hiervan van de verzekeringsmaatschappij is tegenwoordig verplicht voor het geval er een claim zou komen en dus ook in het belang van de erfgenaam om uitkering door de verzekeringsmaatschappij aan de erfgenaam veilig(er) te stellen.

dat ts geen middelen had, is ook niet echt van belang aangezien de kantonrechter in dit geval bevoegd was geweest en daarvoor geen verplichte procesvertegenwoordiging bestaat.